Monday, November 05, 2007

bericht uit Australie
















Hier in Australie gaat alles goed. We hebben al best veel gedaan en gezien. Op de derde dag dat we hier waren hebben we een goede tweedehands Toyota hiace campervan gekocht uit 1984. Tot nu toe deed hij het prima en ik denk dat dat ook wel de rest van de reis zal doen. Overal zijn campings en zelfs overal zijn warme douches. Gisteren hebben we voor het eerst een Wallaby gezien. Dat is een kleine variant van een Kangaroe. Verder hebben we heel veel Bush turkeys gezien en kleine ratjes. Maar ook een slang, een Cassowary (grote vogel), veel spinnen (sommige best groot), dolfijnen, varanen, sand skippers (visjes die over het water kunnen scheren en over land).





We zijn tot nu toe vooral in het tropische regenwoud gebied rondom Cairns en Cape Tribulation geweest wat erg mooi was. We hebben een paar dagen geleden een strandwandeling gemaakt en toen hebben we voor het eerst stinger kwallen gezien. Deze kwallen en krokodillen zorgen ervoor dat je eigenlijk nergens hier in zee kan zwemmen. Verder naar het zuiden moet dat geen probleem zijn.





in het regenwoud tref je heel veel interessante bomen aan. Je vraagt je soms echt wel eens af waarom die bomen op een bepaalde manier zijn gegroeid. 1 van de meest aparte zie je op de foto. Het is eigenlijk meer een soort vakwerkconstructie.





Wij gaan nu nog 1 dag in Cairns een beetje dingen regelen en dan zetten wij onze reis voort naar het zuiden.

6 Comments:

At November 06, 2007, Anonymous Anonymous said...

Hoi Ken en Nellianna,
Leuk om van jullie te lezen in het verre Australie. Ik houd het nog even kort, want dit is een proef bericht (ik heb niet eerder op jouw blog gereageerd).

Groet van ons allen, Papa

PS: gisteren is Lau 24 geworden!

 
At November 06, 2007, Anonymous Anonymous said...

Nou, het werkte dus (nadat ik mijn emailadres bij "uw webpagina" weer verwijderd had. Fijn ook om te lezen dat jullie een goed karretje hebben weten te bemachtigen. Ben benieuwd hoeveel kilometers die aan het eind van de tocht heeft gemaakt. Wat een mooie natuur trouwens, maar soms ook niet zo vriendelijk als je oog in oog met zo'n vreemd beest staat. Of zijn ze allemaal wel 'lief'? Zie ik een baardje Ken? Alles goed met Nellianna? Zoals gezegd, gisteren was Laura jarig en 16 november Rose. Er is hier herfststorm op komst; heel ander weer dan bij jullie. Groetjes van ons allen en tot een volgend bericht op jullie webblog.
Groet, Papa

 
At November 07, 2007, Anonymous Anonymous said...

Hee Kenneth!

Jammer dat ik je niet meer gezien heb voor jullie vertrek. Het klinkt goed daar. Leuk ook om even terug te lezen over je afstuderen, fietsen, surfen, foto's maken.

Als je terug bent gaan we er eindelijk gebruik van maken dat we zo dicht bij elkaar wonen (je komt toch wel terug naar Scheveningen/Den Haag?), gezellig langskomen op de fiets enzo.

Heel veel plezier de komende tijd!
Groetjes,
Marte

 
At November 08, 2007, Anonymous Anonymous said...

joooo kenneth!! Je hebt een bijna net zo vette bus gekocht als woot en ik in mid-amerika.... wat is het plan eigenlijk? heel australie rond? waarschijnlijk in ieder geval heel veel lol hebben en dat moet wel lukken!! Maak er een mooie tijd van! Hartelijke groet (ook aan Nellie!), Hessel

 
At November 11, 2007, Anonymous Anonymous said...

Ha Kenneth, ziet er goed uit allemaal. Zo te heb je de zware inspanningen van de vorige maanden al aardig verwerkt :)
Veel plezier allebei en maak er wat van eh!

Groet,
Wessel

 
At November 16, 2007, Blogger Unknown said...

Hej Nellie,

Wauw, genieten met z'n tweeen zo!

Liefs voor jullie beide,

Kus, Marlies

 

Post a Comment

<< Home